Wie is Water-lab

De meest accurate zelftest inclusief analyse en advies

Water-lab is een wateranalyse dienstverlener met als missie het verbeteren van gezondheid door het drinken van goed drinkwater.

In weinig landen zijn de normen en de controles zo streng als in Nederland. Het drinkwater moet aan honderden eisen voldoen, vele malen meer dan bijvoorbeeld flessenwater. Je zou dus zeggen dat wij ons nergens zorgen over hoeven te maken. De controles op kraanwater worden echter gedaan tot de watermeter in huis. Vanaf de meter tot aan de kraan is het aan de huiseigenaar zelf om te zorgen dat het leidingnet in orde is.

Water-lab zorgt voor een professionele check bij het punt waar het om draait: het water dat uit jouw kraan komt. Op lood kun je zelf de leidingen beoordelen. Maar vaak kun je niet precies zien hoe de leidingen lopen of van welk materiaal deze zijn gemaakt. Ook kun je kleine schades niet altijd vinden. Het is belangrijk om de kwaliteit van het water dat jouw familie drinkt te weten. Dit kun je makkelijk laten meten.

Er zijn doe-het-zelf tests op de markt voor bijvoorbeeld de concentratie lood. Dit geeft een beeld van de situatie. Je moet deze zelf correct uitvoeren en vaak op kleur beoordelen. Dit is in de zwakkere concentraties lastig, en daarnaast is de kwaliteit discutabel (Gezondheidsraad 2019).

Wij willen dat jij zeker weet wat er uit jouw kraan komt. Met een netwerk van chemici, laboranten, gezondheidsexperts en wateradviseurs kunnen wij jou advies geven over jouw situatie. Jij vult het flesje, wij doen de rest. Jij weet of je iets moet doen of niet.

Bekijk hier ons aanbod van loodtesten voor drinkwater:Producten


Wij brengen professionele analyses bij jou thuis

Water-lab biedt families, individuen en kleine bedrijven een makkelijk uit te voeren, goedkope manier om professionele uitslagen en advies te krijgen.

Waterlaboratoria werken normaal gesproken voor de overheid, waterleidingbedrijven en grotere klanten als hotelketens. Zij voeren duizenden tests uit per jaar. Het is lastig om hier als individu de weg te vinden en de juiste aandacht te krijgen voor enkele tests. Water-lab biedt deze professionele diensten op een nieuwe manier aan. Met de juiste aandacht en slimme logistiek maken wij het mogelijk voor de kleinere klant in Nederland en België om het water professioneel te testen en op maat gemaakt advies te krijgen.

Water-lab werkt samen met vooraanstaande laboratoria in Nederland en België. Wij zorgen dat de lab-experts kunnen focussen op wat zij goed kunnen: testen. De resultaten worden voor jou in begrijpbare taal vertaald zodat je weet wat je nu moet en kunt doen (indien dat nodig is).

De test wordt gedaan door een erkend lab maar het nemen van het watermonster en het transport naar het laboratorium gebeurt niet gecertificeerd. Aan de uitslag van het onderzoek kunnen daardoor geen rechten worden ontleend. Bij gecertificeerde testen (bijvoorbeeld bij hotels) mag geen enkele kans bestaan dat er is gerommeld met de watermonsters, deze worden dus genomen door een apart bedrijf. Laat het ons weten als je dit nodig hebt.


Betrouwbaarheid van onze drinkwater zelftest

Er moet geen onzekerheid bestaan over het water wat jij en jouw kinderen drinken. Daarom maakt Water-lab gebruik van een laboratorium met professionele testapparatuur die gebruikt wordt voor bijvoorbeeld waterleidingbedrijven en hotelketens. Je krijgt bij water-lab exact resultaat en een advies wat hierbij hoort.

Wij adviseren geen kleurentests of indicatiestrips. De betrouwbaarheid van dit soort tests is volgens de gezondheidsraad (rapport 2019) nog niet goed genoeg om op te vertrouwen. Onze apparatuur (ICP-MS)[i] en laboranten zijn geaccrediteerd en worden gebruikt voor gecertificeerde watermetingen. U kunt zich voorstellen dat een apparaat van rond de honderdduizend Euro met getrainde professionals een beter resultaat geeft dan dat u zelf een proef doet en een kleur moet herkennen.

Uitgevoerd in een geaccrediteerd laboratorium