Een waterfilter bij loden leidingen

Een waterfilter kopen - heeft het zin?

  • Je hebt loden leidingen
  • De leidingen worden vervangen
  • Je wilt tot die tijd gewoon koken en kraanwater drinken

Heeft het nu zin om een waterfilter te kopen? Ja, in dit geval kun je een waterfilter nemen om het lood uit jouw water te filteren. Als jouw leidingen zijn vervangen is het filter niet meer nodig. Er bestaan verschillende waterfilters en er is onderzoek naar gedaan of deze werken. Ook Water-Lab heeft onderzoek gedaan. Onder lees je meer.

Je weet er al alles van en wilt direct een loodfilter nemen? Klik dan hier. 

Ja dit is mogelijk maar het is per situatie verschillend hoe goed en hoe lang het filter werkt. Belangrijkst is natuurlijk welk filter je gebruikt. Daarnaast hebben zuurtegraad, opgeloste deeltjes en natuurlijk loodgehalte een effect op hoeveel lood het filter doorlaat. De capaciteit van een filter (vooral de grootte) bepaalt hoe lang het filter het vol houdt.

Volgens het KWR zijn loodfilters een tijdelijke oplossing voor acute situaties met loden leidingen. Tijdelijk – omdat het renoveren van loden leidingen altijd een betere oplossing is. KWR - werken loodfilters.

Water-Lab test in het lab en bij mensen thuis.  De filters die werken durven wij dan ook aan te bieden met garantie op loodfiltratie. Onze filters komen met een loodtest welke je uitvoert na installatie. Als hieruit blijkt dat het voor jou toch niet goed genoeg werkt stuur je de set terug en krijg je je geld terug voor het filter.

Hier een link naar een pagina met uitleg over het huren van een loodfilter

Kan ik een waterfilter huren?

Ja. Want een waterfilter kopen als oplossing tegen loden leidingen. Dat is zonde van je geld.

  • Een filter is een tijdelijke oplossing: jouw leidingen worden namelijk vervangen en dat is beter en goedkoper. Waarschijnlijk doet jouw huurbaas dit vroeg of laat; je hebt zelf een renovatie in de planning staan maar de aannemer kan pas over een half jaar; of de VVE moet een en ander organiseren. Tot die tijd wil je goed zitten.

Water-Lab verhuurt filters die werken. Deze hebben wij zelf op het filteren van lood getest. Bij mensen thuis met loden leidingen en in het lab. Deze filters zet je onder je aanrecht: ál het water uit de keukenkraan is dan gefilterd en vrij van lood. Ook water om mee te koken, want lood trekt in je pasta of rijst als je kookt.

Wij sturen je elke drie maanden een nieuw cartridge op. Wanneer je er klaar mee bent, bijvoorbeeld als je nieuwe leidingen hebt, stuur je alles terug en stopt de huurovereenkomst. Lekker makkelijk en duidelijk!

Met de knop hieronder ga je naar de pagina waar je het abbonnement kunt afsluiten en waar meer informatie staat. Als je vragen hebt kun je altijd mailen naar info@water-lab.nl.